62-годишен не спря на „СТОП“ и се блъсна в ремарке в Попово

Вследствие на пътен инцидент в Попово са нанесени значителни материални щети на два автомобила. Това информират от полицията.

На 12.09.2023 г. около 19,20 ч в община Попово – на кръстовището на улица „Асен Златарев“ и път II-51 правоспособен 62-годишен водач от гр. Стражица, обл. В. Търново, управлявайки собствения си лек автомобил „Хюндай Соната“ с великотърновска регистрация в посока гр. Попово – с. Медовина, не е спазил изискванията на пътен знак „Б 2“(„Спри! Пропусни движещия се по пътя с предимство“). В резултат управляваният от него автомобил се е блъснал странично в предна ос на ремарке, прикачено към правомерно движещ се по път II-51 в посока гр. Попово-гр. Търговище товарен автомобил „ДАФ 95 480“ с кюстендилска регистрация – фирмена собственост, управляван от 46-годишен правоспособен водач от гр. Кюстендил.

Вследствие настъпилото пътно-транспортно произшествие са причинени значителни материални щети на двата автомобила, Водачът на лекия автомобил е откаран в МБАЛ-Търговище, където след извършен му преглед е освободен. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. На водача на товарния автомобил са взети по надлежния ред проби за евентуално наличие на алкохол и на наркотични вещества. Пробите му са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе