Двама мъже загинаха, а един е с опасност за живота след тежко ПТП край Омуртаг

Около 02,25 ч на 13.09.2023 г. на тел. 112 е получен сигнал за възникнало пътно-транспортно произшествие в близост до гр. Омуртаг – на път I-4(София-Варна), км 205.000 – до разклона с път II-48(Котел-Омуртаг). Това информират от полицията. Пътният инцидент е между товарен автомобил (влекач) с полуремарке с румънска регистрация, включващ се по пътя в посока гр. Варна, и микробус с варненска регистрация, движещ се в посока гр. София.

В резултат на място са загинали двама мъже на 39 и на 36 год. – пътници в микробуса. Водачът му е откаран в МБАЛ-Търговище с опасност за живота. Други двама пътници от микробуса също са настанени в болницата с различни наранявания, без опасност за живота им към момента.

Извършен е оглед на местопроизшествието и е образувано досъдебно производство. Движението на МПС в пътния участък не е преустановявано.  По време на извършване на огледа то е регулирано от екипи на сектор „Пътна полиция“ в областната дирекция и на РУ-Омуртаг. На водача на товарния автомобил са взети по надлежния ред проби за евентуално наличие на алкохол или наркотични вещества, които са отрицателни. На водача на микробуса е взета кръвна проба.

Незабавно по случая е образувано досъдебно производство. Назначени са необходимите експертизи за изясняване на фактите и обстоятелствата около тежкото произшествие. Работата продължава под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Търговище.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе