„ПП-ДБ“ И ДПС не се разбраха за състава на секционната избирателна комисия в село Вардун

Партиите и коалициите не постигнаха съгласие за състава на eдна секционна избирателна комисия (СИК) в общината във връзка с предстоящите на 29 октомври местни избори. Това се случи по време на консултациите, проведени в Община Търговище на 18 септември.

Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ и ДПС не постигнаха съгласие за състава и ръководството на секционната комисия в село Вардун.

Общият брой членове на комисии за изборите в общината е 832, разпределени в 104 образувани секции. В този брой не се включва подвижната избирателна секция. Такава ще бъде образувана, в случай че в Общината постъпят поне 10 заявления от граждани с увреждания, желаещи да гласуват в подвижна кутия.

Съгласно решение на ОИК, Коалиция „ГЕРБ-СДС“ участва в СИК с 205 членове, от които 91 на ръководни позиции. Коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България“ има 185 членове, от които 81 на ръководни места в комисиите. Партия „Възраждане“ има общо 118 членове, от които 49 на ръководни постове. ДПС разполага с 47 ръководни поста от общо 116 места в комисиите. Коалиция „БСП за България“ и Партия „Има такъв народ“ са с по 104 места в СИК, като ръководните позиции са съответно 30 и 14.

По процедура, в срок до 27 септември Община Търговище трябва да внесе предложенията за състава на СИК в Общинската избирателна комисия, която да назначи членовете служебно.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе