18-годишен предизвика катастрофа край Търговище, вкара двама младежи в болница

Двама души са настанени в болница след пътно-транспортно произшествие в близост до гр. Търговище. Това информират от полицията за нашата медия.

На 28.09.2023 г. около 20 ч на път I-4(София-Варна), км 224+562 правоспособен 18-годишен водач от с. Стража, община Търговище, управлявайки лек автомобил „БМВ 530“ с търговищка регистрация – собственост на мъж от с. Александрово, е предприел маневра „изпреварване“ на попътно движещ се автомобил. Водачът не е успял да завърши маневрата и на разклона за спирка „Водоема“ е блъснал правомерно движещ се завиващ наляво лек автомобил „Мерцедес С 550“–фирмена собственост, управляван от правоспособен 52-годишен водач от с. Сърнец, област Добрич.

В резултат от пътния инцидент в МБАЛ-Търговище са откарани и настанени за лечение 18-годишна девойка от гр. Търговище с фрактура на бедрена кост и 20-годишен мъж, пътували в лекия автомобил „БМВ“. Няма опасност за живота им.

Съдействие за изваждане на пътуващите в автомобилите са оказали служители на РСПБЗН-Търговище със специализирана техника. На водачите на двете МПС са взети проби по надлежния ред за евентуална употреба на алкохол и наркотични вещества. Пробите им са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе