Момиче от Търговище с поощрителна награда в тазгодишното издание на конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата“

Победителите и призьорите в международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”, организиран от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, получиха своите награди на тържествена церемония, която се проведе на 13.10.2023 г. в Националния дворец на децата в гр. София. Настоящото издание на конкурса бе посветено на Международния ден за намаляване на риска от бедствия – 13 октомври, #DDRDay дата, подбрана неслучайно, а за да се отдели внимание на хората със специални потребности. Тазгодишната му тема бе: „Борба с неравенството за устойчиво бъдеще“. Официални гости на  церемонията бяха зам.-министърът на вътрешните работи Кирил Ценкин, директорът на ГДПБЗН гл. комисар Александър Джартов, директорът на Национален дворец на децата Татяна Досева, съветникът на министъра на вътрешните работи Николай Николов, Деница Славова от фондация „ Четири лапи“, Петър Цинцарски  от Българския Червен кръст.

Директорът на ГДПБЗН гл. комисар Александър Джартов изказа благодарност към всички негови колеги и педагози за тяхната работа, за да могат децата да покажат своя талант. „Хората със специални потребности са сред най-уязвимите групи при бедствия и не трябва да забравяме, че имат нужда от подкрепа“ – отбеляза  той.

Гл. комисар Джартов връчи поощрителна награда в тазгодишното издание на конкурса на участничката от гр. Търговище Мелек Шенаева Шефкет от ЦСОП – гр.Търговище, с директор Йорданка Маринкова.

Тази година до заключителния национален етап на Международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“ достигнаха творби на над 600 деца. С предметни награди и грамоти бяха наградени 33 млади творци от цялата страна. Своеобразен поздрав към тях бе празничният концерт на възпитаници от художествените групи от Националния дворец на децата. В организирането на формата се включиха Министерството на образованието и науката, Националният дворец на децата, Националната художествена академия, Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров“, Българският Червен кръст, Фондация „Четири лапи“ и Съюзът на пивоварите в България.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе