Среща с писателката Здравка Евтимова в Профилирана гимназия „Христо Ботев“ – гр. Попово

В средата на октомври в Актовата зала на Профилирана гимназия „Христо Ботев“ – гр. Попово, се състоя среща с писателката Здравка Евтимова. Авторката гостува в нашия град по покана на Нели Драганова – преподавател по български език и литература. Събитието бе организирано и осъществено от училищния библиотекар – Антоанета Йорданова, като проявата, която се проведе под формата на час на класа, бе открита от директора на ПГ „Христо Ботев“ Атанас Атанасов. Той представи накратко пред аудиторията биографията и творческия път на Здравка Евтимова, като на срещата присъстваха гимназисти – възпитаници на учебното заведение, техни преподаватели и гости, любители на творчеството на писателката.

В хода на провелия се импровизиран „Час на класа“ авторката запозна присъстващите със своите впечатления от образователните системи в САЩ и Китай, натрупани по време на престоя й в двете държави.

В тази връзка тя сподели интересни и любопитни истории и от практиката си в България, като се обърна към учениците и ги призова да продължават да бъдат жадни за нови знания, да пазят и съхраняват българския език и неговата уникалност и богатство.

В края на срещата с писателката Здравка Евтимова авторката получи кошница с цветя, в знак на признателност и благодарност за приетата от нея покана да гостува в Профилирана гимназия „Христо Ботев“ в гр. Попово.

Среща с писателката Здравка Евтимова в Профилирана гимназия „Христо Ботев“ – гр. ПоповоВ средата на октомври в…

Posted by Местен Вестник on Tuesday, October 17, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе