Радослав Бойчев: Търговище има потенциала да благоденства, не да оцелява

Радослав Бойчев е независим кандидат за кмет на община Търговище. Той е на 42 години. Израснал е в Търговище. Тук отглежда и двете си дъщери. Възпитaниĸ е нa Texниĸyмa пo иĸoнoмичecĸa инфopмaтиĸa „Джoн Aтaнacoв” в Tъpгoвищe. Бакалавърската му специалност е „Πpoтивoдeйcтвиe нa пpecтъпнocттa и oпaзвaнe нa oбщecтвeния peд“ от Aĸaдeмията нa MBP. В Югозападния университет пpидoбивa мaгиcтъpcĸa cтeпeн пo „Haциoнaлнa cигypнocт“. В мoмeнтa се oбyчава пo втopa мaгиcтъpcĸa пpoгpaмa – „Лoгиcтиĸa“, във Bиcшeто вoeннoмopcĸo yчилищe „H. Й. Baпцapoв“ във Bapнa.

Paбoтил e в MBP и има oпит ĸaтo oпepaтивeн cлyжитeл в ГД БOΠ. Сега paбoти ĸaтo eĸcпepт пo cигypнocттa и чoвeшĸитe pecypcи в гoлямa ĸoмпaния.

 Г-н Бойчев, още на старта на кампанията обявихте, че на кандидатирането си за кмет гледате като на свой дълг. Дълг към кого?

Аз съм баща на две прекрасни момичета, които са родени и растат в Търговище. Точно за по-доброто утре на тяхното поколение сме длъжни ние днес. Защото, ако не направим нещо и не изведем общината от унизителния режим „пауза“, в който е въведена, децата ни просто ще се превърнат в суровина за трудовия пазар на други региони. Допуснем ли това, община Търговище ще бъде обречена на обезлюдяване, застаряване и мизерия. Ето за това гледам на кандидатирането си за кмет на дълг – родителски и граждански.

Защо определяте живота в Търговище на „пауза“?

Ами, защото, освен че съм роден тук, аз живея в Търговище и смея да кажа, че ни омръзна да живеем в очакване обещанията за по-спокоен, подреден и сигурен град да започнат да се случват. Уморително е да си в постоянно очакване – за повече икономика и по-добър стандарт на живот, и те да се случват в съседните общини, но не и в Търговище.

Какъв е проблемът нещата да не се случват в Търговище?

Тук сме заложници на мандатно управление. Визията е сведена до оцеляване, а развитието – до 4-годишно притежание на кметската власт. Този подход доказано не работи и аз съм твърдо решен, с подкрепата на съгражданите ми, да му сложа край. Хората, които ме познават, знаят, че образованието и професията ми, изключват празните приказки и обещания, които не мога да изпълня.

Как планирате да обърнете този пагубен за Търговище модел?

Всяко мое действие в качеството ми на кмет ще е насочено към постигането на две основни цели – превръщане на община Търговище в предвидима община – с ясни правила, валидни за всички, и повишаване на стандарта на живота на гражданите. В моята управленска платформа са включени 7 приоритета, които не търпят компромис: Местните данъци и такси няма да се увеличават. Търговище ще има общински омбудсман, който да бъде посредник между гражданите и администрацията. Готов съм да сложа край на агонията „Индустриална зона“ – с предвидени облекчения за нови производства и за предприятия от сферата на високите технологии. Всички селища в общината ще се развиват „на една скорост“ – с равномерно модернизиране и изграждане на инфраструктурата и обществените сгради във всички 52 населени места на територията на общината. Кметът в мое лице ще има приемен ден всяка седмица и регулярни приемни по селата, за да съм наясно с проблемите от първо лице и да съм адекватен в решенията. Всички тези мерки имат една основно цел – повишаване на доходите чрез привличане на инвестиции. В програмата ми с неотложните решения със срок „незабавен“ са реконструкцията и реставрацията без надстрояване и промяна на автентичния облик на сградата на Старата банка. Предвиждам спешно конструктивно обследване на недовършената и рушаща се „хирургична болница“ – решението дали да бъде съборена или укрепена и довършена не търпи отлагане. В програмата ми са разписани подробно всички мерки за извеждането на Търговище от ерата на мандатното мислене и влизането в динамиката на по-далечни хоризонти, свързани с реално развитие и благоденствие, а не просто – в бюджетно кърпене на положението. Защото Търговище има потенциала да благоденства, не да оцелява.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе