Радослав Бойчев с програма за възраждане на спорта

Недопустимо е децата в Търговище да нямат избор какво искат да спортуват, защото единственият вариант за отборен спорт в момента е баскетболът. Това заяви независимият кандидат за кмет на Търговище Радослав Бойчев. Той е запален спортист и привърженик на активната двигателна култура.  Лекоатлет и волейболист. Затова и една от спешните задачи за решаване още в първите месеци от мандата му като кмет при спечелване на изборите, ще бъде разработването на Общинска програма за масов спорт.

„За сегашния кмет темата спорт не съществува. От 5500 ученици в общината възможност да тренират нещо имат не повече от 20% от тях. Цели спортове отдавна изчезнаха и вече не се развиват тук“, негодува Бойчев.

Според него умишлено са неглижирани и клубовете по хандбал и волейбол, на които не се предоставят бази за тренировка. “Единствената волейболна зала в Търговище, която лично съм боядисвал преди време, в момента е отдадена без никой никого да пита за 10 години на баскетболен клуб“, разказва кандидатът за кмет. В програмата му място ще намерят и футболът и леката атлетика, които са напълно забравени в Търговище през последните години.

По инициатива на кандидата, подкрепен от БСП, „Възраждане“, „Български глась“, „Български възход“ и „МИР“,  вече е пререгистриран волейболният клуб. Предстои да се избере нов Управителен съвет, да се привлекат треньори и децата в Търговище да могат да тренират волейбол.

„Като човек, който спортува от дете, смятам, че спортът е извънкласната дейност, която възпитава в децата ни едни от най-ценните и дефицитни в днешно време качества – дисциплина, организираност, стремеж към по-добри резултати, доверие, отборен дух и здравословно поведение“, категоричен е Бойчев.

Гласувайте с номер 77 в бюлетината за кмет на община Търговище!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе