Радослав Бойчев, независим кандидат за кмет на Търговище: Ще бъда открит кмет, кмет на всички в общината

 „Аз ще бъда открит кмет. Кмет, който е на всички в общината. Ще бъда и пътуващ кмет. Защото трябва да се лобира за тази община пред централната власт, трябва да се привличат средства за нея“. Това заяви Радослав Бойчев, независим кандидат за кмет на общината, в единствения дебат, посветен на битката за Търговище. В него участваха 5 от общо 6 кандидати.

Проблемът в управлението на нашата община, дефицитите, които установявам аз,  са в това, че в администрацията и кметския екип се мисли мандатно. Там не се мисли стратегически. Как би следвало да изглеждат градът и общината след 10 и след 15 години, това е въпросът, който трябва да си задаваме и чийто отговор да търсим, категоричен е 42-годишният Бойчев.

Той коментира още, че административното обслужване и социалните услуги също не са на нужното ниво. „Стремим се към открита, достъпна община, в която да бъдат решавани реалните проблеми на жителите й“, каза той.

„Кметът трябва да бъде кмет и на малките населени места. Обиколил съм поне 22 села, в които не виждали досегашния градоначалник“, обясни Радослав Бойчев. Като основен проблем в малките населени места на общината той очерта безводието. „В същото време имаме „злато“ под краката си“, описа абсурдността на ситуацията кандидатът и добави, че тук има предвид не само сондажите, които биха осигурили достатъчно и на по-ниска цена вода за общината, но и неизползваните минерални извори.

Подкрепеният от „БСП за България“, „Възраждане“, „Български възход“, „Български гласъ“ и ПП МИР кандидат е възмутен от отношението на общинската администрация към спорта. „Състоянието на спортната база е отвратително. Болно ми стана, когато обиколих спортните зали и стадионите“, възкликна той и добави, че развитието на спорта: на детско-юношеските школи и масовия спорт, е един от фундаментите в неговата програма.

Намирам дефицити в сегашното управление поради липса на екипност. Много проекти можеха да бъдат реализирани, много средства можеха да бъдат усвоени. Г-н Димитров се ползваше и с комфорта на централната власт, когато премиер беше г-н Борисов. Там, помните, средства се раздаваха „на калпак“ с постановления на Министерски съвет. Има достатъчно примери за работещи общини и работещи кметове. Темата със сметосъбирането също не е за подценяване.

„За важните приоритети на Търговище и селата ще се правят реални допитвания до населението на цялата община. Нужни са обществени съвети и общински омбудсман за връзка с гражданите бизнеса и администрацията.  Само така може да бъде максимално гарантиран общественият интерес при определянето на ключови политики. Кметът не трябва да бъде скрит, той трябва да приема всякакви решения, трябва да приема и критики. Нужни са още модерни практики в сметосъбирането, възпитание на култура на разделно събиране, целенасочени действия за покриване на показателите за зелен град.“, заяви още пред опонентите си Радослав Бойчев.

На въпроса „Кого би подкрепил на евентуален втори тур?“, независимият кандидат отговори: „Категорично смятам да съм на втори тур, затова ще подкрепя себе си!“

Търговище е град с възможности, които в следващия мандат, ако хората решат и ме изберат за кмет, смятам да покажа, завърши той.

За община Търговище в 21-и век гласувайте с номер 77 в бюлетината за кмет!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе