Хванаха двама с изтекли ГО в Съединение и Търговище

В РУ-Търговище се извършват проверки по два случая с оглед данни за престъпление по чл. 346, ал. 2 от Наказателния кодекс –  управление на МПС, което не е регистрирано по надлежния ред.

На 25.10.2023 г. около 18 ч на ул. „В. Левски“ в с. Съединение е извършена полицейска проверка на товарен автомобил „УАЗ 452А“, собственост и управляван от 61-годишен правоспособен водач от същото село. В хода на проверката е установено, че моторното превозно средство е със служебно прекратена регистрация на основание чл. 143, ал. 10 от Закона за движение по пътищата – за липса на валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.

На същия ден около 13,20 ч на ул. „Хр. Ботев“ в гр. Търговище е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф“ с търговищка регистрация, собственост и управляван от 56-годишен правоспособен водач от гр. Омуртаг. При проверката е установено, че автомобилът е с временно прекратена регистрация също на гореспоменатото основание – липса на валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе