Отбор номер 1 представя своите основни приоритети за работа в предстоящия мандат

Предизборната кампания е към края си, но за нас, кандидатите от листата на „БСП за България“ това е началото на истинската и сериозна работа.

Като резултат от проведените срещи с избиратели успяхме да изведем различни и разнородни проблеми по места и в града. Паралелно с това анализирахме възможностите за реализация на конкретни решения и възнамеряваме да насочим своята енергия и действия в приоритетно изпълнение на следните мерки, обективирани в предложения към Общински съвет:

🚩Поемаме ангажимент за организиране на приемни дни за среща на гражданите с групата общински съветници – както в града, така и по селата (минимум 1 среща във всяко населено място, на всеки 6 месеца).

🚩Институционално изграждане и обезпечаване на фигурата „обществен посредник“ или местен омбудсман – отделна местна институция, която ще съдейства за спазване правата и законните интереси на гражданите пред органите на местното самоуправление.

🚩Стимулиране и насърчаване на раждаемостта, чрез въвеждане на еднократна финансова помощ при раждане или осиновяване на дете. Създаване на специален фонд за подпомагане към бюджета на общината. Финансирането ще се осъществява по правила, определящи реда и условията за кандидатстване.

🚩Увеличаване на размера на перото по бюджета на общината, предвиден за стипендии за деца с изявни дарби, подпомагани по Наредбата на ОС.

🚩Създаване на постоянно действаща (междуинституционална) работна група към Общински съвет за диалог между работодатели и ръководства на професионални училища. Идентифициране на нуждите на бизнеса и подготовка на кадри, необходими за развитие на местната икономика.

🚩Подобряване на условията за отдих, развлечения и спорт, чрез изграждане на скейт-зона в обновения парк Юкя, както и в други обособени за подобни дейности места.

🚩Възлагане на проектирането и изграждането на мултифункционална спортна зала и закрит плувен басейн. За изграждането активно ще се търси начин за финансиране по ПВУ, европейски програми или ПЧП.

🚩Проучване и финализиране на процедурите по придобиване в собственост на територията, върху която попада Мисионис. Придобиването ще създаде възможност за кандидатстване за финансиране по различни европейски и национални програми, което ще гарантира неговото устойчиво развитие, както и продължаване на археологическите разкопки за проучването му. Ще улесни и ускори предприемането действия и инициативи за обособяване, популяризиране, поддържане и налагане на местността като туристически и културен обект.

🚩Ускоряване и завършване на процедурите за благоустрояване на бул. Митрополит Андрей.

🚩Подобряване на водоподаването в населените места от общината. Използване на алтернативни водоизточници и различни възможности за оптимизиране и модернизиране на ВиК инфраструктурата, с активното съдействие на дружеството „ВиК“ ООД Търговище.

🚩Подкрепа за бързо завършване по обособяване и инфраструктурно обезпечаване на Индустриална зона Търговище.

🚩Ще работим за ревизия и ефективно практическо прилагане на общинската програма за контрол на популацията на бездомните животни, чрез прилагане законните норми за хуманно отношение към животните и активно сътрудничество с доброволци и НПО-сектора в тази сфера.

🚩И не на последно място по важност – ще работим за ускорено довършване на втора клетка на регионалното депо за отпадъци и по-ефективно сметосъбиране и сметоизвозване, което понастоящем е особено голям проблем както в града, така и в селата.

Уверени сме, че реализирането на тези мерки ще допринесе за: промяна към по-добър живот в община Търговище и създаване на по-благоприятна и устойчива среда за бизнеса с положителен ефект върху обществото подобряване на социалния климат в общината, за улеснен достъп за навлизане на нови инвестиции и генериране на икономически растеж.

Ние, кандидатите от листата на „БСП за България“ ще се борим и ще настояваме тези мерки да намерят своето трайно позициониране в дневния ред на Общински съвет Търговище през мандат 2023 – 2027 г.

Ще насочим и използваме всички наши възможности и знания, за постигане на тяхното устойчиво развитие и реализиране.

Призоваваме ви за вашето активно участие и подкрепа на 29.10.2023 г., за да покажем, че община Търговище има потенциал за едно различно, по-добро и целесъобразно управление в периода 2023 – 2027 г.

👉 Подкрепете ни с номер 1 – за по-добър живот за всички в община Търговище!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе