Кметът на Търговище встъпи в длъжност

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров встъпи в длъжност на първото заседание на Общинския съвет. Д-р Димитров започва третия си мандат начело на общината. Сред присъстващите бяха кметове на кметства,  общински съветници, почетни граждани, представители на религиозните общности в региона, Търговищкият ученически парламент, граждани.

Заседанието бе открито от областния управител Гергана Цонева, а сесията бе водена от най-възрастния съветник, Хамди Илиязов.

Кметът на общината д-р Дарин Димитров положи клетва и получи символичния ключ на Търговище и огърлицата, символ на местната власт.

От трибуната кметът изказа благодарност към всички граждани, които са дали своя вот на 29 октомври, защото така са  заявили волята и желанието си за развитие. Д-р Димитров бе категоричен, че ще работи и ще търси диалог с представителите на всички 6 партии в Общинския съвет.

„Хората не се интересуват дали ние се делим на леви, десни, червени или сини. Хората се интересуват от това да решаваме проблемите им. Затова нека понижим градуса на емоциите от предизборната надпревара. Да гледаме един на друг не като врагове, а като съмишленици. Да обединим сили заради Търговище. Защото без обединение, няма прогрес“, каза кметът.

Клетва положиха и новоизбраните 33 общински съветници, както и кметовете на 45 кметства, в които се проведоха избори.

Избран бе и нов председател на местния парламент. Това е Тахир Тахиров от ДПС. За неговата кандидатура гласуваха 22 съветници. За поста бе предложен и Стефан Асенов от ПП-ДБ, който получи 5 гласа в своя подкрепа.

Определена бе и 5-членна комисия, която трябва да предложи нов правилник за дейността на Общинския съвет на следващото редовно заседание.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе