Тържествена церемония по връчване на знамето на XIX ученически гвардейски отряд при ПГСС „Никола Пушкаров“-Попово

На площад „Александър Стамболийски“ в гр. Попово се състоя тържествена церемония по връчване на знамето на XIX ученически гвардейски отряд при Професионална гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров“ – гр. Попово. Събитието бе уважено от кмета на община Попово – д-р Людмил Веселинов, народния представител в 49-ото Народно събрание – Йорданка Георгиева, и от председателя на Общински съвет – Попово – Георги Георгиев. На проявата присъстваха и официални гости – съветникът на Президента по сигурност и отбрана – Илия Милушев, председателят на

Сдружение „Младежки гвардейски отряди“ – д-р Денислава Ангелова, и командирът на Националната гвардейска част – полковник Кънчо Иванов. Тържествената церемония започна с освещаване на знамето, което бе извършено от архиерейския наместник на Поповска духовна околия – ставрофорен иконом Валентин Лазаров. По стара царска традиция бяха заковани пирони в дръжката на знамето, за да бъде стабилно и носено с достойнство от младите гвардейци, като в ритуала взеха участие зам.-директорът на Професионалната гимназия – д-р Васка Белчовска-Неделчева, кметът д-р Людмил Веселинов, Илия Милушев, д-р Денислава Ангелова и полк. Кънчо Иванов. Впоследствие бе извършен ритуал по предаване на знамето на XIX ученически гвардейски отряд.

Церемонията продължи с изпълнение на националния химн на Република България, след което зам.-директорът на поповското учебно заведение – д-р Васка Белчовска-Неделчева, представи на вниманието на присъстващите поздравителен адрес от директора на ПГСС „Никола Пушкаров“ – инж. агр. Теменуга Тодорова. В знак на почит и благодарност от колектива и учениците на ПГСС „Никола Пушкаров“ гостите получиха плакети, символизиращи създаването на XIX ученически гвардейски отряд към гимназията. Поздравителен адрес от името на Президента на Република България – Румен Радев, бе представен от Илия Милушев, а обръщение към гвардейците отправи полк. Кънчо Иванов, който ги призова да носят с гордост призванието си, да бъдат достойни млади хора и пример за обществото. Той връчи на зам.-директора – д-р Васка Белчовска-Неделчева, почетната гвардейска емблема и картина, олицетворяваща всичко от гвардейските ценности.

В края на тържествената церемония всички участващи гвардейци преминаха с маршова стъпка през площад „Александър Стамболийски“ в центъра на гр. Попово.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе