Десетки сигнали за нужда от помощ в следствие на обилния снеговалеж

През изминалото денонощие екипите на РСПБЗН в областта са реагирали на различни сигнали за оказване на съдействие за преодоляване на последиците от падналия през уикенда обилен мокър сняг и силния вятър.

Получените сигнали са най-вече за необходимост от разчистване на паднали дървета и големи клони по пътищата и върху автомобили. Служители на РСПБЗН-Търговище са нарязали и отстранили паднали дървета на пътя между селата Васил Левски и Ловец в община Търговище.

Техни колеги от РСПБЗН-Попово са разчистили паднали вследствие вятъра дървета в горист участък от пътя между селата Зараево и Садина, както и върху паркиран в ж к „Русаля“ в гр. Попово лек автомобил „Рено Трафик“.

Паднали на пътя от с. Змейно за град Омуртаг дървета и клони, което в комбинация със снежните преспи е направило достъпът до селото невъзможен, са разчистили съвместен екип служители на РСПБЗН-Омуртаг и на община Омуртаг. Екипът се е придвижил дотам с високопроходима техника на пожарната, и след като пътят е бил отворен със специализирана техника на поддържаща пътищата фирма, хората от екипа са отстранили и нарязали  множество паднали дървета и клони, Това е направило възможно от селото да бъде изведен човек, нуждаещ се от хемодиализа, който е бил транспортиран до МБАЛ-Търговище.

Екипът на пожарната служба е разчистил и дървета и клони по пътя до съседното село Птичево, достъпът на МПС до което преди това също е бил блокиран.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе