Три купи и десетки медали за КСГ „Торнадо“ от Международен турнир в Благоевград

Над 260 състезатели от Гърция, Северна Македония, Сърбия, Италия, Кипър и Великобритания и 15 български клуба участваха в 19-ти Международен турнир „Л.Солачки“ по спортна гимнастика в Благевград. Състезанието бе открито от новоизбрания кмет Методи Байкушев и Красимир Дунев.

Клуб по спортна гимнастика „Торнадо“ от Търговище участва с отбори в три  категории – с  10 гимнастици, възпитаници на ЦПЛР-ОДК. В две от категориите – втора и четвърта – КСГ „Торнадо“ завоюва шампионските отборни титли, а в 1-ва – трето място.

В първа категория – деца до 8 г. – отборът в състав Матей Стойнев, Бурак Неджатинов, Стелиян Ненков бяха наградени за трето място от кмета на града. В индивидуалното класиране Матей Стойнев е шампион на прескок, трети на земя и кон с гривни, пети в многобоя и осми на успоредка.  Стелиян Ненков е пети на кон с гривни, а Бурак Неджатинов шести на земя.

Във  втора категория – отборната победа на Онур Хикмет, Алпер Ъшък и Ивайло Иванов бе подплатена с много индивидуални медала. Онур е шампион на кон с гривни, халки и прескок, втори в многобоя, земя и висилка и трети на успоредка. Алпер е втори на прескок, четвърти в многобоя и пети на халки и висилка. Ивайло е трети на кон с гривни, шести на земя и осми в многобоя.

В трета категория индивидуално участва Даниел Господинов, който окичи гърдите си с медали за четвърто място на кон с гривни, пето на земя и халки и шесто на прескок.

В четвърта категория Данаил Руменов и братята Димитър и Николай Лалови се класираха на първо място отборно, а в индивидуалното Данаил е четвърти на халки и прескок, пети на халки, осми в многобоя, а Димитър – шести на прескок.

Треньорите Добромир Стойнев, Борислав Илиев, Кирил Кирилов и Снежана Стоянова са горди и удовлетворени от мъжката и всеотдайна игра на гимнастиците.

Ръководството на клуба благодари за труда и усилията, както на децата, така и на родителите и треньорите. Специални благодарности и на съдиите на клуба Димитър Димитров и Николай Димитров, които въпреки многобройните си служебни ангажименти, отделиха време за съдийство на състезанията на клуба.

С това състезание приключва спортно-състезателната 2023 година на КСГ „Торнадо“ с много отличия и награди. За съжаление, поради липса на финансиране от ММС, БФ Гимнастика няма да вземе участие с отбора на България, в който бяха включени Онур Хикмет и Георги  Стоянов  на силния Международен турнир по спортна гимнастика в Нови Сад /Сърбия/.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе