Постепенно се нормализира усложнената обстановка в Поповско

Постепенно се нормализира усложнената обстановка след падналия обилен снеговалеж и пътищата в община Попово са проходими при зимни условия.

Към момента вече няма села без ток, като с частично прекъснато електрозахранване са 7 населени места в общината, а екипите на Енерго-Про работят по отстраняване на проблемите и пълното му възстановяване. Продължава работата по отстраняване на падналите клони и дървета по общинската и републиканска пътна мрежа, като в дейностите отново участват и служители от ТП ДЛС „Черни Лом“.

Поради наличието на участък, затрудняващ движението на автомобили по главния път за село Гагово в посока от гр. Попово към гр. Опака, достъп до населеното място е осигурен чрез обходен маршрут през село Паламарца. Въпреки че не е нейно пряко задължение, тъй като пътят е републикански, а не общински, Община Попово продължава да оказва необходимата помощ на снегопочистващата техника на фирмата, която отговаря за пътя и работи на терен по почистване на участъка и отстраняване на проблема.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе