Предстои енергийно обновяване и модернизация на административни сгради на кметства и учебни заведения в Попово

Благодарение на бързата подготовка и успешна работа по изготвяне и подаване на проектни предложения по Националния план за възстановяване и устойчивост Община Попово започна договориране на редица проекти.

По процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт“ ще бъдат обновени административните сгради на кметствата в селата Баба Тонка, Иванча, Медовина и Априлово. С реализирането на проектното предложение ще се осигурят условия за качествено административно обслужване в съответните кметства, чрез изпълнение на комплекс от мерки за изграждане на енергийно ефективна, иновативна, подкрепяща и мотивираща общинска административна среда. Общата стойност на проекта възлиза на 956 971 лв., като 911 131 лв. са безвъзмездна финансова помощ.

Модернизация на образователната среда, чрез основен ремонт, обновяване и оборудване, предстои да се осъществи в Профилирана гимназия „Христо Ботев“ – гр. Попово. С изпълнението на проекта се предвижда основен ремонт, реконструкция и основно обновяване на училищната образователна среда за придобиване на цялостен обновен облик на образователната институция, както и доставка и монтаж на оборудване и обзавеждане за сградите и помещенията на гимназията. Общата стойност на проекта възлиза на близо 2,5 млн. лв.

По същата процедура ще бъдат модернизирани и основните и допълнителни сгради на детските градини „Здравец“ и „Слънце“. Основната цел на проектните предложения е да се осигурят условия за качествени грижи в ранна детска възраст чрез изпълнение на мерки за изграждане на енергийно ефективна и иновативна образователна среда. Реализацията на инвестициите в материалната база на детските заведения е от съществено значение за осигуряването на благоприятна среда за възпитание и социализация на децата, както и повишаването на качеството на предучилищната подготовка като първо равнище на образование. Стойността на дейностите по модернизация на образователната среда на двете сгради на ДГ „Здравец“ е близо 2 млн. лв. и съответно толкова – за двете сгради на ДГ „Слънце“.

Предстои енергийно обновяване и модернизация на административни сгради на кметства и учебни заведенияБлагодарение на…

Posted by Община Попово on Tuesday, December 5, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе