Веселин Сандев от Омуртаг е на финал за наградата „Медиатор на годината“

Център „Амалипе“ съобщи, че вече са ясни шестимата финалисти, които ще се борят да спечелят голямата награда „Образователен медиатор на годината 2023“.

Сред шестимата финалисти, които продължават напред в надпреварата за спечелване на голямата награда „Образователен медиатор на годината“ е и Веселин Сандев от Омуртаг. Той е медиатор на 1-во НУ „Христо Смирненски“ в града. В екипа на училището е от две години.

Ето какво споделя Веселин за себе си:

Аз съм Веселин Сандев и съм образователен медиатор на 1-во НУ „Христо Смирненски“ в град Омуртаг. Завършил съм средното си образование в престижната Гимназия „Симеон Велчев“ и вече две години съм част от екипа на 1-во НУ „Христо Смирненски“.

Но това е само част от моята история. Освен медиатор, аз съм и създател на футболен отбор в нашия обичан град. Този отбор не е просто спортен проект – той е извор на вдъхновение за децата от училище. Благодарение на нашите усилия, много деца отговарят на призива за активен и здравословен начин на живот.

Но моята ангажираност не спира само на футболното игрище. Аз активно участвам в инициативи, организирани от Център „Амалипе“. Обучение на медиатори, кампании за подкрепа на образованието на децата и благотворителни акции – всичко това е част от моя принос към обществото и моята общност.

Но за мен най-важното е връзката с децата и техните родители. Като медиатор създавам мост между образованието и общността, помагам на уязвимите деца да намерят пътя си към знанието и успеха. Ежедневно съм там за тях, осигурявам им присъствие в час и поддържам постоянна комуникация с техните семейства. Сблъскването с предизвикателства с родителите, които се съпротивляваха на образованието и развитието на своите деца, беше изпитание, преминало с много труд и упоритост от моя страна.

Когато сестра ми успешно завърши училище и придоби шофьорска книжка, този успех промени перспективата на много родители. Започнаха да ме слушат, спряха да насилват момичетата си да се омъжват в ранните им години и започнаха да разбират важността на образованието.

Сега, благодарение на усилията ми като медиатор, около 75% от момичетата успешно завършват средното си образование, а някои изразяват желание за висше образование. Без моето участие в училището, тези вълнуващи резултати не биха били възможни.

Наградата за „Медиатор на годината 2023“ за мен е повече от престиж. Тя е признание за упорития труд и преодоляването на предизвикателства. Заедно с вас, моите приятели, сме изградили успехи и промени в образованието и бъдещето на нашите деца.

Ако моята история ви вдъхнови и аз съм ваш фаворит за „Медиатор на годината 2023“, моля ви, гласувайте за мен! Харесайте снимката и споделете този пост, за да продължим заедно този път към по-добро бъдеще. С вашата подкрепа, колкото повече харесвания събера под снимката, толкова по-близо ще сме до наградата. Благодаря ви за вярата и заедно ще направим големи неща!

Него може да го подкрепите, като харесате снимката във фейсбук тук.

Крайният срок за гласуване е 31 декември 2023 г.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе