30-годишен без книжка и пиян зад волана задържаха в Опака

В община Попово е установен неправоспособен водач, управлявал нерегистрирано по надлежния ред МПС с концентрация на алкохол в издишания от него въздух над 1,2 промила.

На 3.02.2024 г. на ул. България“ в гр. Опака е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Опел Астра“ с търговищка регистрация, собственост на 32-годишен мъж от  с. Голямо Градище, община Опака, и управляван от 30-годишен негов съселянин– неправоспособен водач.

По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че водачът е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,30 промила. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. Управлявалият моторното превозно средство е задържан в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т.1 от Закона за МВР. В хода на проверката е установено още, че автомобилът не е регистриран по надлежния ред и е с поставени на него регистрационни табели, издадени за друго МПС.

По случая е започнато бързо полицейско производство по ч. 343б, ал. 1 и по чл. 345, ал. 1 и ал. 2 от Наказателния кодекс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе