Установиха два автомобила да се движат с прекратена регистрация

Започнати са две бързи полицейски производства по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс – за управление на МПС, което не е регистрирано по надлежния ред.

На 10.02.2024 г около 16,24 ч в с. Беломорци, община Омуртаг, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Смарт“ с търговищка регистрация, собственост и управляван от правоспособен 62-годишен водач от същото село. В хода й е установено, че автомобилът е със служебно прекратена от 5.09.2023 г. служебна регистрация заради несключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.

На същия ден в 17,20 ч на ул. „Г. Сарджев“ в с. Търновца, община Търговище, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Пежо Експерт“, собственост и управляван от 74-годишен правоспособен водач от същото село. По време на проверката е установено, че автомобилът е с прекратена от 28.09.2022 г. регистрация по реда на чл. 143, ал. 6 от Закона за движение по пътищата – въз основа на писмено заявление от собственика, че моторното превозно средство е прието за разкомплектоване,  и след предоставяне от същия на табелите с регистрационните номера.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе