Няколко пожара с щети горяха в областта през уикенда

Служители на РСПБЗН-Търговище с два противопожарни автомобила са реагирали на сигнал за възникнал пожар в купе на микробус, паркиран в стопански двор в с. Острец, община Търговище. В резултат на инцидента бусът е унищожен. Благодарение на намесата на огнеборците е предотвратено огънят да обхване и паркиран в близост до микробуса комбайн.

За за времето от 8,30 ч нa10.0122024 г. до 8,30 ч на 12.02.2024 г. дежурни екипи на районните служби ПБЗН в областта са погасили без преки материални загуби няколко пожара, възникнали в сухи треви, храсти или отпадъци поради небрежност при боравене с открит огън. При един от тях- в землището на с. Стеврек в община Антоново, са спасени от огъня 5000 декара смесена гора, 4 сграда и 80 кошера с пчели, а при пожар в сухи треви и храсти в землището на с. Семерци в същата община бързата професионална намеса на пожарникарите е спасила от огъня 10 декара смесена гора. Там пожарът е обхванал 25 000 кв м площ.

Огнеборците са погасили и пожари в сухи треви в землищaтa на с. Голямо Соколово, община Търговище, на с. Зараево, община Попово; в с. Зелена Морава (два пожара) и в труднодостъпна местност в землището на с. Пъдарино в община Омуртаг(Исак баир); в сметище край с. Висок в същата община; в с. Светлен, община Попово – в близост до републикански път II-51.

През периода е погасен също без преки загуби пожар в покрив на постройка в землището на гр. Попово, вероятната причина за който са попаднали горящи сажди в изолацията на покривната конструкция. Реагирано е и на сигнал за паднало дърво на пътя от гр. Омуртаг за с. Обител, затрудняващо движението на МПС. Дървото своевременно е било отстранено от пътното платно.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе