Открит урок за обмяна на опит и добри практики в Профилирана гимназия „Христо Ботев“ – Попово

На 12.02.2024 г. в ПГ „Христо Ботев“, град Попово бе проведен STEAM бинарен открит урок на тема: Христо Ботев – „Борба“, „До моето първо либе“. Преговор и подготовка за ДЗИ. (Информационни технологии и български език и литература).

Организатори: РУО – Търговище, Валентина Дачкова Стоянова – ст. учител по български език и литература и Снежана Добрева – ст. учител по информатика и информационни технологии. Участваха учениците от 12а клас, профил „Обществени науки“. Урокът бе открит от Директора на училището – Атанас Атанасов. Присъстваха 32 колеги, учители по български език и литература от цялата област Търговище, по двама представители от всички средни училища. Събитието уважиха и Началникът на РУО – Търговище Елка Станчева; Стефан Станчев – Началник отдел ОМДК и Симеон Симеонов – ст. експерт по професионално образование и обучение.

Гимназистите показаха завидни познания и умения да използват информационните технологии в работата по български език и литература. Бяха използвани много интерактивни упражнения. Състезанието с литературни задачи Kahoot! бе подготовка за ДЗИ с бързи и точни отговори. Работата за проучване и извличане на информация от творбите на Ботев беше динамична и зрелостниците демонстрираха умения за публично изказване.

„Да пишем с почерка на Ботев“ и с перо и мастило, автентични за неговата епоха, бе другото проявление на креативност от 12-класниците. Създаването на кратки текстове по зададен проблем допълни Българското родословно дърво с познанията на Випуск 2024 г. за патрона на нашето училище Христо Ботев.

Зрелостниците на ПГ „Христо Ботев“ бяха аплодирани и поздравени за успешната работа от всички присъстващи гости на събитието.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе