Конкурс за най-добро домашно вино, мезе и сирена в НЧ „Св. Св. Кирил и Методий-1882“ – Попово

По превърнала се вече в традиция, в деня на виното и любовта – 14 февруари, Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий-1882“ – гр. Попово, бе домакин на конкурса за най-добро домашно вино, мезе и сирена, посветен на празника Трифон Зарезан.

Тази година участниците в него си оспорваха призовите места в три категории – за най-добро домашно вино (бяло, розе и червено), за най-добро мезе и най-добър млечен продукт. Те бяха оценявани от тричленно професионално компетентно жури, което имаше нелеката задача след прецизна дегустация да определи победителите в отделните категории.

Началото на празничната програма бе дадено пред сградата на поповското читалище, където децата от Представителен детско-юношески танцов ансамбъл „Северняче“, представителите на Танцова формация „Гиздава девойка“ и Певческа група към Пенсионерски клуб на учителите – гр. Попово, се погрижиха с изпълненията си за доброто настроение на всички присъстващи. По време на фолклорната програма бе направена възстановка на традиционния ритуал по зарязване на лозята, като обичаят бе представен от художествения ръководител на ТФ „Гиздава девойка“ – Пламена Ангелова, и пресъздаден от Тихомир Трифонов. Настъпи и най-дългоочакваният момент – обявяване и награждаване на отличените участници в конкурса за най-добро домашно вино, мезе и сирена, което се състоя в читалищния рок клуб „КЕВ“. След извършената дегустация журито определи на първо място за домашно мезе да награди Петър Маджаров, който също така бе избран за победител и в категорията за най-добри сирена. При вината – първенец за най-добро бяло вино стана Петър Анков, който грабна също и приза за най-добро червено вино. Отличието за най-добро розе спечели Иван Кръстев, а специалната награда за домашно вино бе присъдена и връчена на Йорданка Манева.

След края на официалната част от събитието всички присъстващи можеха да дегустират качествените вина и мезета на участниците в конкурса и да опитат майсторските плата на най-добрите ресторанти от гр. Попово. Специалната изненада на вечерта бе изнесеният концерт на прекрасната поп изпълнителка Моника Карагенова, която зареди публиката с много енергия и положителни емоции и с песните си поздрави организаторите на проявата и всички участници в конкурса за най-добро домашно вино, мезе и сирена.

Конкурс за най-добро домашно вино, мезе и сирена в НЧ „Св. св. Кирил и Методий-1882“ – гр. Попово По превърнала се…

Posted by Местен Вестник on Thursday, February 15, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе