Първа за настоящия мандат работна среща на кметовете и кметските наместници в община Попово

На 16 февруари в залата на Дом на културата „Димо Коларов“ в гр. Попово се проведе първата за новия мандат редовна месечна среща на кметовете и кметските наместници в община Попово. Тя бе открита и водена от кмета на общината – д-р Людмил Веселинов.

Основните теми, които бяха разисквани по време на срещата, бяха относно междуселищните превози, структурата на общинската администрация и състоянието на междуселищната пътна мрежа. Присъстващите на срещата заместник-кметове и експерти от Общинска администрация дадоха разяснения по въпроси относно поддръжката на уличното осветление в населените места,

водоснабдяването и ВиК авариите, необходимостта от подмяна или ремонт на контейнери за битови отпадъци, разчистването на нерегламентираните сметища, необходимите количества дървесина за новия отоплителен сезон и др.

Кметът на община Попово посочи проектите, по които Община Попово е кандидатствала и е одобрена като бенефициент за финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост, от Държавен фонд „Земеделие“ и МИГ-Попово, както и капиталовите проекти, подадени към Министерството на финансите. Към момента те са на различни етапи, като за една част от тях вече са сключени договори, а други проекти са в процес на сключване на такива и провеждане на процедури по Закона за обществените поръчки.

Предстоящите за реализиране проекти в населените места в общината включват обновяване на административните сгради на кметствата в селата Баба Тонка, Иванча, Медовина и Априлово; на читалищните сгради в селата Гагово и Зараево; модернизация и основен ремонт на Детска градина „Зарайск“ – с. Зараево; изграждане на спортни площадки в селата Ковачевец и Зараево, както и енергийно обновяване на многофамилна жилищна сграда в с. Садина. Сред одобрените проекти са и тези за реконструкция и рехабилитация на общинските пътни участъци между селата Дриново и Еленово, Ломци и Еленово, Еленово и Маково и Садина и Люблен.

Първа за настоящия мандат работна среща на кметовете и кметските наместници в община Попово На 16 февруари в залата на…

Posted by Община Попово on Friday, February 16, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе