Съдът отложи гледането на мярката за неотклонение на Ешреф Ешрефов заради моментното му здравословно състояние

Окръжен съд – Търговище не даде ход на делото по искане на Софийска градска прокуратура за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на Е. Е. На лицето е повдигнато обвинение по чл. 321, ал. 3, пр. 2 и пр. 14, т. 1 от НК, а именно за това, че в периода от началото на 2019 година до момента е участвал в организирана престъпна група в гр. Омуртаг и на територията на общината с цел извършване съгласувано в страната на престъпления по чл. 282 (Престъпления по служба) и др. от НК, за които е предвидено наказание „Лишаване от свобода” повече от три години. Групата е създадена с користна цел, в нея участват длъжностни лица и е ръководена от бащата на обвиняемия.

При задържането му обвиняемият е изпитал неразположение и приет за лечение в МБАЛ – Омуртаг с първоначална диагноза инфаркт, където се намира и в момента.

Съдът прецени, че е недопустимо гледане на делото при отсъствието на задържаното лице. В откритото съдебно заседание назначи тройна съдебномедицинска експертиза, която да отговори на въпросите какво е здравословното състояние на обвиняемия и то позволява ли участието на Е. Е. в съдебно производство.

Съдът отложи делото и го насрочи за 28 февруари 2024 г. от 10,30 ч.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе