Осъждан за шофиране след употреба на алкохол бе хванат дрогиран зад волана край Търговище

Неправоспособен водач на товарен автомобил, който е отказал тест за евентуално наличие на наркотични вещества, е задържан за срок до 24 ч в РУ-Търговище. Това информират от полицията.

На 10.03.2024 г. около 22,30 ч на първокласен път I-4(София-Варна) в община Търговище – до разклона за с. Пролаз, е извършена полицейска проверка на товарен автомобил „Мерцедес Вито 109 ЦДИ“ с търговищка регистрация – фирмена собственост, управляван от 31-годишен неправоспособен водач от с. Пролаз. В хода на проверката  е установено, че същият е лишен от правоуправление по административен ред в едногодишен срок с влязла в сила заповед за прилагане на принудителна административна мярка. Водачът е отказал да бъде тестван по надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drager Drug Test 5000”, за управление на МПС под въздействие на наркотични вещества или техни аналози. Отказал е и кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

Същият е осъждан за управление на МПС след употреба на алкохол. По случая е започнато бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 6 от Наказателния кодекс(за отказ да му бъде извършена проверка за установяване употреба на наркотични вещества, след като е бил наказван за същото по административен ред).

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе