Балетна формация „Търговище” отново с триумф на международна олимпиада

Балетна формация „Търговище”, към Младежки дом-Търговище, с ръководители Севдалина Стойчева и Мариам Макарнаян, спечели 17 призови отличия по време на Europe Dance and Ballet Olimpiad Bucharest 2024.

Танцовият международен форум се проведе в Букурещ на 31 март, организиран бе от Балканский алианс. Балетна формация „Търговище” представи 17 танца – 5 солови, 2 дуета и 10 на групи и формации. Всеки от тях получи награда.

Във възрастова група „Деца”, Балетна формация „Търговище” се представи с 3 танца. Първа награда получи дуета на Дамла Фахриева и Елин Ахмедова за танца „Графини вишнички”. При формациите – първа награда за „Полонез” и още една първа награда за руския танц „Трепак”.

Във възрастова група „Юноши”, Балетна формация „Търговище” спечели първа награда за „Унгарски танц”.

При най-големите Балетна формация „Търговище” отново блесна с много и разнообразни хореографии, а момичетата от състава се окичиха с много златни медали. Първо място и специална награда „Гранд” за 50% безплатно участие в Континенталната олимпиада в Солун бяха присъдени за танца „Скъпоценни камъни”. Първо място и за танца „Фрески” от балета „Конче вихрогонче”. Още едно първо място за „Хоро стакато”. С първи награди са още „Арменски танц”, „Арабски танц” и „Либертанго”. Второ място бе присъдено на танца „Самодиви”.

При солистите, в най-голямата възрастова група, в стил „Балетен репертоар”, Калина Стайкова спечели първа награда за „Вариация на Есмералда”. Втора награда бе отредена на Йоана Антонова за „Вариация на Гулнара” от балета „Корсар”. Още едно първа място спечелиха Йоана и Калина със своя дует от балета „Зле опазено момиче”.

При солистите, в „Класически характерни танци”, Михаела Николова взе първо място и „Гранд” за 50% безплатно участие в Континенталната олимпиада в Солун, с танца „Вариация на Мерцедес” от балета „Дон Кихот”.

В стил „Фламенко” солото на Наталия Колешанска „Севиляна” бе отличено с втора награда. В „Танцово шоу” солото на Вероника Георгиева „Пламъка на танца” също получи второ място.
Всички танци на голямата група бяха представени и отличени в ниво „Елит”.

Момичетата от Балетна формация „Търговище” се завърнаха от Румъния повече от удовлетворени от доброто си представяне. Благодарим на Балканский алианс и на г-жа Евгения Веда за добрата организация, високото ниво на олимпиадата и прекрасните емоции.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе