22-годишен бе хванат да кара дрогиран в Попово, а неговият спътник – с канабис у себе си

Водач на МПС и пътник в автомобила са задържани с полицейска мярка съответно за управление на МПС под въздействието на наркотично вещество и за притежание на такова. Това информират от полицията.

На 9.04.2024 г. около 21,30 ч на ул. „Земеделска“ в гр. Попово е извършена полицейска проверка на лек автомобил „БМВ 320“ с великотърновска регистрация – собственост и управляван от 22-годишен правоспособен водач от гр. Стражица. В хода на проверката по надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drager Drug Test 5000” е установено, че той е управлявал автомобила след употреба на наркотичното вещество метамфетамин. Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване.

При проверката е установено още, че 20-годишен мъж от с. Стражица, пътуващ в съшия автомобил, държи у себе си суха тревиста маса, която при направения полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис. Веществото е иззето по надлежния ред.

Двамата мъже са задържани за срок до 24 ч в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе