Волейболистите на Първа гимназия записаха пореден успех, класираха се за републиканските финали

Волейболистите на Първа гимназия „Свети Седмочисленици“ в Търговище записаха със златни букви поредния успех в книгата със спортната слава на училището. Те си проправиха път към нови постижения и дадоха повод на цялата област да се гордее. Момчетата (8-10 клас) преодоляха зоналния етап на ученическите игри и се класираха за републиканските финали.

Състезанието се проведе в Разград и, освен домакините, в него участие взеха областните първенци от Търговище, Русе и Силистра. Жребият отреди първият мач на нашите момчетата да е срещу шампионите от Силистренска област – ОУ „Христо Ботев” с. Паисиево. Играта потръгна за волейболистите от Първо СУ, които не изпуснаха инициативата и спечелиха с 2:0 гейма.

Във финала се изправиха срещу домакините от НПТГ „Шандор Петьофи”. Тук срещнаха по-голяма съпротива, но въпреки мотивирания си съперник, спечелиха първия гейм. Във втория, разградчани сякаш изгубиха мотивация и позволиха на гостите да издърпат резултата. Втората част приключи с 25:13. Така, също с 2:0 гейма, волейболистите от Първа спечелиха зоналния етап и се класираха за финалите на ученическите игри, които ще се проведат през юни в Етрополе.

Адмирации за играта си заслужават и момичетата в същата възрастова група. Те излязоха срещу домакините от ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ – Разград. Играта потръгна на момичетата от Търговище, но няколко грешки, които допуснаха в защита, попречиха за победа в първия гейм. Вторият започна с равен резултат и до средата вървяха точка за точка. Домакините обаче бяха на свой терен и не позволиха на съперничките да наложат стила на игра. Така волейболистките на Първа гимназия изгубиха малкия финал и заеха почетното трето място.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе