65-годишен водач пострада при катастрофа с три МПС-та край Антоново

Водач на лек автомобил е пострадал след пътен инцидент с участието на три автомобила в община Антоново.

На 22.04.2024 г. около 13,55 ч на път I-4(София-Варна), км 175+500 в община Антоново – на входа на с. Моравица, правоспособен 26-годишен водач от гр. Дряново, управлявайки в посока на движение гр. Варна-гр. София товарен автомобил „Фолксваген Кади“ с великотърновска регистрация, е предприел маневра изпреварване.

Управляваният от него автомобил е навлязъл в лентата за насрещно движение и се е блъснал странично в лек автомобил „Нисан Примера“ с великотърновска регистрация, собственост и управляван от 65-годишен правоспособен водач от гр. Горна Оряховица, и в товарен автомобил „Ивеко С-50“ – фирмена собственост, управляван от правоспособен 60-годишен водач от гр. София. В резултат на пътно-транспортното произшествие са нанесени значителни материални щети на трите автомобила.

Водачът на лекия автомобил е откаран за преглед в МБАЛ-Търговище. Установено е, че е със фрактури на пръсти на долен крайник, извършени са съответните манипулации и е освободен за домашно лечение. На тримата водачи са взети проби по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, за евентуално наличие на алкохол в издишания от тях въздух. Пробите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе