Поетеси представят дебютни книги в Попово

Дебютните си поетични книги ще представят Мария Гетова и Биляна Тодорова на 26.04 в Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий-1882“ – град Попово от 17:30 ч.

Събитието ще е трето от обиколката на Мария и Биляна в Северна България по проекта „Поезия за Севера“, подкрепен финансово от Национален фонд „Култура“.

Авторките имат желанието да проведат едно от четенията в активно читалище и по тази причина се свързват с читалището в град Попово. Тихомир Трифонов от НЧ „Св. св. Кирил и Методий-1882“ веднага откликва на идеята и включва представянето в календара на читалището. Събитието ще включва неформален разговор с публиката, четене на поезия и няколко авторски песни на Биляна Тодорова.

Биляна Тодорова е сценарист, поет и преподавател. Участник е в редица литературни събития, като на четенията си редовно изпълнява и авторска музика. Носител е на второ място в международния конкурс Sofia Singer Songwriter за 2019, а през 2022 г. излиза дебютната ѝ стихосбирка „Годината на Март“.

Мария Гетова е културолог и поет. Участва в литературни събития с разнообразни формати. Носител е на втората награда на Националния конкурс за поезия „Веселин Ханчев“ 2022 г. През 2023 г. излиза дебютната ѝ стихосбирка „Полуразпад“, за която е номинирана в категория “Дебюти” на Национални литературни награди “Перото”.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе