Открит урок по Информационни технологии в ПГСС „Никола Пушкаров“

Във връзка с инициативата на РУО – гр. Търговище „Взаимодействие с родителите в учебни часове“ г-жа Калинка Кюранова заедно с учениците Георги Вълкарев, Иван-Исперих Хаджиниколов и Станислав Лешков от клуб „Компютърно моделиране“ проведе открит урок по Информационни технологии в 8б клас, специалност „Икономическа информатика“, професия „Икономист-информатик“. В часа присъстваха г-жа Теменуга Тодорова – директор на гимназията, д-р Васка Белчовска-Неделчева – ЗДУПД и г-жа Марияна Димитрова. Темата на урока бе „Първи стъпки в програмирането с езика Python”. Осмокласниците научиха нещо интересно за езика Python. Запознаха се с понятията компютърна програма, езици за програмиране и сорс код. Усвоиха знания и умения за деклариране на променливи от различни типове, пресмятане на изрази и създаване на несложни програми.

Часът завърши с кратка викторина към учениците от 8б клас. Правилно отговорилите на поставените въпроси получиха предметни награди.

Г-жа Т. Тодорова изказа задоволството си от така проведения урок. Той дава възможност за разчупване на традиционното преподаване, за по-голяма мотивация и за постигане на добри резултати в учебните часове.

Във връзка с инициативата на РУО – гр. Търговище „Взаимодействие с родителите в учебни часове“ г-жа Калинка Кюранова…

Posted by Иновативна ПГСС "Никола Пушкаров" on Monday, April 29, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе