Обсъдиха 15 точки на априлското заседание на Общинския съвет в Попово

На 25 април в заседателната зала на Общински съвет – Попово се проведе седмото за настоящия мандат 2023-2027 г. заседание на Общински съвет – Попово. То бе водено от председателя – Георги Георгиев, в присъствието на кмета на община Попово – д-р Людмил Веселинов, зам.-кмета – инж. Милена Божанова, и експерти от Общинска администрация.

Двадесет и един общински съветници работиха по дневен ред от 15 точки, като по първата от тях единодушно одобриха актуализация на Бюджета и Инвестиционната програма на Община Попово за 2024 година. В хода на заседанието те гласуваха и приеха с пълно мнозинство „План за действие на Община Попово в изпълнение на областна стратегия на област Търговище за равенство, приобщаване и участие на ромите за периода 2024-2027 г.“, както и Годишната програма за развитие на читалищната дейност в община Попово за 2024 г.

По следващата точка от дневния ред, касаеща допълване на Годишната програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост в община Попово за 2024 г., възникнаха дискусии и коментари. След продължително обсъждане по темата и направено предложение бе взето решение тя да остане за доуточняване и гласуване на следващата сесия на Общински съвет – Попово през месец май. Общинските съветници дадоха единодушно съгласието си за промяна на характера на собственост на общински имот от публична в частна, както и за одобряване на оценки за продажба на имоти от общинския жилищен фонд чрез публичен търг. На априлската си сесия Общински съвет – Попово гласува и взе решение да приеме изменение на договор за учредяване на безвъзмездно право на ползване върху част от имот – частна общинска собственост, предоставен на Сдружение „Местна инициативна група – Попово“.

В хода на заседанието местният парламент одобри учредяване на безвъзмездно право на ползване върху част от имот – частна общинска собственост, представляващ помещение в сграда, находяща се на адрес пл. „Александър Стамболийски“ №2, на Конфедерация на независимите синдикати в България. С пълно мнозинство бяха одобрени извършените разходи за командировки на кмета на общината за периода от 01.01.2024 г. до 31.03.2024 г.

Общинските съветници гласуваха и решиха да отпуснат общо 1 000 лв. еднократна финансова помощ на нуждаещи се жители от община Попово. В края на заседанието те дискутираха и обсъждаха влязлата като допълнителна в дневния ред на сесията точка относно определянето на срок за предприемане на действия за изпълнение на задължения по Договор за концесия и прекратяване на договора при неизпълнение в определения срок.

След направените разяснения по темата от страна на кмета на община Попово – д-р Людмил Веселинов, предложението по докладната към точката бе подложено на гласуване и с 21 гласа „За“ единодушно прието и одобрено. С взетото от Общински съвет – Попово решение се дава възможност на Община Попово да прекрати договора с концесионера на обект „Летен театър“ – гр. Попово. По този начин имотът ще бъде предаден в полза на Общината и тя ще може да кандидатства по бъдещи проекти за неговото обновяване.

С това, поради изчерпване на точките от дневния му ред, редовното месечно заседание на Общински съвет – Попово бе закрито.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе