Йорданка Георгиева, БСП: „Кампанията ще свърши, но после ни чака многото истинска работа да си спасим родината!“

Какво според Вас трябва да е бъдещото управление на България след това, което имахме през последните 9 месеца в лицето на сглобката?

– През всички тези месеци лично бях свидетел как олигархични формации разпарчетосваха държавата и си разменяха парченца от нея, без никаква мисъл, камо ли отговорност и  грижа към народа! Беше брутално, безпардонно, срамно и без аналог в историята на България! Избирателите трябва да се надигнат и да не допускат повече това да се повтаря!  България категорично има нужда от ляво управление и автентичното ляво на българската политическа сцена днес остана само БСП. Коалиция „БСП за България“ доказано във времето остана единствената истинска опозиция на това статукво и в подобен размирен исторически момент като сегашния, БСП остава единствената възможна алтернатива срещу това разграбване!

Какво Ви мотивира да се кандидатирате за депутат от БСП? Как ще мотивирате избирателите да припознаят БСП като единствена алтернатива и възможност за изход от политическата и икономическа криза?

– Независимо от това дали говорим за ляво или дясно ориентирани политики, БСП остава единствената партия с точно и ясно разписана управленска програма за всички сфери на обществения живот. Управлението на една държава е отговорен процес и е редно да се върши планирано и социално отговорно. В нашата програма, ние от БСП сме разписали редица конкретни приложими мерки  за повишаване стандарта на живот на хората – сред тях са увеличението на МРЗ, преизчисляването на пенсиите, безплатните учебници за децата, безплатни лекарства за деца и пенсионери, годишен ваучер за култура за учащите, програми за финансиране на спорта и младите таланти и т.н. Всички тези неща, както и механизмите за тяхната реализация са подробно разписани в програмата ни.

Как върви предизборната надпревара в Търговище, където сте водач на листата на коалиция „БСП за България“?

– Това ще разберем от резултатите след 9ти. Ние даваме всичко от себе си в тази кампания – стараем се да сме близо до хората, очи в очи, да говорим с колкото се може повече от тях, защото по-ценно от личния контакт няма. Искрено се надявам те да оценят това, а не чужди скъпи кампании с луксозни рекламни материали, гръмки обещания и шумни скъпи концерти. Защото кампанията ще свърши, но после ни чака многото истинска работа да си спасим родината! Вярвам, че  от личните контакти сега,  избирателите ще разберат, че именно в нашите редици има истински отговорни, родолюбиви и подготвени хора за работа след изборите!

Бихте ли представили накратко какви хора са включени листата.

– Всички до един сме местни кадри – родени, живеещи и работещи тук – в петте общини на област Търговище, милеещи за родния край. Млади, енергични, амбициозни и мотивирани!

Кой е основният опонент на БСП на тези избори?

– Разбира се „сглобката“ с всичките ѝ „градивни елементи“ – това вредно политическо  явление, което  съсипа държавата – статуквото в лицето на ГЕРБ и ДПС, срещу което ние останахме единствената неотстъпна опозиция през годините и „спасителите“ от ППДБ, които дойдоха 2020г. със заявката, че ще „чегъртат“ статуквото, а накрая удобно и изгодно се прегърнаха с тях – това са нашите опоненти! Ние от БСП останахме единствената категорична опозиция, единствената възможна алтернатива на това безумие!

Какви са основните проблеми на хората в Търговище и региона? Като водач на листата как ще работите за защита на техните интереси?

– Търговище е особен, много различен регион – което води неминуемо както негативи, така и своите позитиви.  Трябва да се работи активно по единението на хората и спиране на изкуственото разединение, което им се налага. Основен проблем на местните хора е ниският стандарт на живот, ниските доходи – трябва да се борим с бедността, а социалните политики с практични мерки за повишаване на доходите са основен приоритет в нашата програма! Съществен фактор за това е и подобряването на инфраструктурата. Райони като нашия, без добра инфраструктура, не са привлекателни за бизнеса и инвеститорите – от там идва и проблема с ограничените  възможности за реализация и конкурентно заплащане на работещите.

Коя е първата дейност, с която ще трябва да се захванат новите депутати от следващото Народно събрание? Какви са конкретно Вашите приоритети?

– Не просто за мен, а за целия български народ в момента най-спешният и най-голям приоритет е гарантирането на мира. България не бива по никакъв начин да се включва в чужди конфликти, и не е редно за чужди битки за влияние да се лее невинна българска кръв! Още по-абсурдно е, когато говорим за братоубийствена война, в която се бият два братски на нашия народи.

Защо трябва да се гласува за кандидатите на „БСП за България“ и какви са вашите послания към избирателите?

– Преди всичко трябва да се гласува – активно, масово – защото само високата избирателна активност може да победи купения и корпоративен вот и да даде едни по-различни резултати от тези избори. И разбира се – трябва да се гласува за БСП, защото както вече казах – доказано през годините, ние останахме единствената вярна и последователна опозиция и защото в това кризисно време бедният български народ има нужда от истински леви социални политики!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе