Празничен водосвет по повод 10 юни – Деня на Попово, и 141 години от обявяването му за град

С празничен водосвет за добруването на град Попово и жителите му започнаха тържествените чествания на 141-ата годишнина от обявяването на Попово за град.

Като част от събитията, посветени на Деня на Попово – 10 юни и 141-годишнината от обявяването му за град, в Общинска администрация – Попово се състоя среща на кмета на община Попово – д-р Людмил Веселинов, с представители на чуждестранни делегации градовете, с които ще бъдат подписани споразумения за побратимяване днес по време на Тържествената сесия на Общински съвет – Попово.

По време на срещата д-р Людмил Веселинов запозна гостите със структурата и дейностите на местната администрация и изрази искреното си задоволство, че предприемат заедно тази стъпка за съвместно партньорство и сътрудничество, както и че присъстват в нашия град в празничния за него ден. От своя страна, представителите на делегациите от двата града изказаха своите благодарности за оказаното им внимание и отправената към тях покана за побратимяване и участие в празничният ден. Взаимно си пожелаха просперитет, развитие и нови бъдещи съвместни партньорства.

Празнично приветствие на кмета на община Попово – д-р Людмил Веселинов, по повод Празника на Попово –10 юни и 141 години от обявяването му за град

Уважаеми общински съветници,
Уважаеми представители на Общинска администрация,
Уважаеми кметове и кметски наместници,
Скъпи съграждани и гости на Попово,
10 юни е!
Попово празнува!
Днес отново имам честта и удоволствието да се обърна към всички вас и да ви поздравя с празника на Попово – 10 юни и със 141-ата годишнина от обявяването му за град.
Много пъти съм казвал, че хората са основното богатство на града ни и че трябва да се гордеем с делата и многолетните усилия на поколенията преди нас. Много пъти съм говорил за предприемчивия дух на поповчани, превърнали някогашното селце в проспериращ околийски център. Много пъти съм изразявал признателност и уважение и към Вас, скъпи съграждани, които с труда си утвърждавате Попово като красив, съвременен български град. За мнозина това може и да се е превърнало в клише, но аз определено вярвам, че има смисъл в постоянното му напомняне, защото това са морални ориентири – за нас и за поколенията, които ни следват. Но освен към миналото, Вие уважаеми поповчани, за пореден път доказвате, че имате отговорност и към бъдещето!
Скъпи съграждани, празник е!
За мен като кмет на Попово е радостно, че винаги на 10 юни сме заедно – заедно в емоцията и настроението на празника. Така, както сме били заедно назад през годините. Заедно работихме, заедно споделяхме трудности и успехи. Но винаги сме намирали нужните сили в единството и имаме своите постижения, които ни дават основание за самочувствие и гордост. И щом чуете добра дума за Попово, скъпи съграждани, знайте, че тази добра дума е за всички вас – хората, които сте свързали живота си с хубавия ни град.
Благодаря за всяко ваше дело, с което заедно утвърждаваме авторитета на Попово. Той е нашият дом. Домът, който заедно създаваме и изпълваме с вяра и обич!
Нека пазим с чест името на Попово!
Честит празник!

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе