Тържествена сесия на Общински съвет – Попово по случай празника на града

В празничния 10 юни – Ден на Попово, се проведе тържествена сесия на Общински съвет, на която с подписването на договори за побратимяване бе поставено началото на приятелски отношения и сътрудничество между Попово и градовете Они, Грузия, и Бесарабка, Република Молдова. В кореспонденция с добрите връзки на междудържавно ниво и с подкрепата на посланика на България в Грузия – Негово превъзходителство Веселин Вълканов, кметът на община Попово – д-р Людмил Веселинов, и Серго Хидешели – кмет на град Они, положиха подписите си в присъствието на Негово превъзходителство Отар Бердзенишвили – извънреден и пълномощен посланик на Грузия в Република България, както и на Натия Вашаломидзе – Консул-съветник. С намерение за утвърждаване и разширяване на братските отношения между България и Молдова бе подписано споразумение за побратимяване от кмета на Попово и Петър Пушкар – кмет на град Бесарабка, Молдова, в който живее и значителен процент българско население. За свързването на двата града спомогна Председателят на Фондация „Бъдеще 2008“ – Ивайло Ангелов, работещ за побратимяването между български и молдовски общини. След подписване на договорите за приятелство кметът на община Попово – д-р Людмил Веселинов, връчи Почетния знак на града на Посланик Бердзенишвили и на кметовете на новите побратимени с Попово градове.

На тържествената сесия Почетен знак бе връчен на Дарина Димитрова – директор Дирекция „Хуманитарни дейности“ и ръководител Звено „Образование“ в Община Попово – за дългогодишна, цялостна високопрофесионална трудова дейност в сферата на образованието. Почетната награда бе връчена и на Марина Великова – ръководител на Студио за класически и съвременни танци „Марина балет“ – за дългогодишна, цялостна високопрофесионална творческа дейност, за любовта и отдадеността към танца и представянето му на национално и международно ниво.

По традиция бяха наградени зрелостници, завоювали призови места в международни и национални олимпиади и конкурси.
На тържествената сесия присъстваха множество официални лица, сред които Йорданка Георгиева – Народен представител в 49-ото Народно събрание, Областният управител на област Търговище – Гергана Цонева и нейният заместник – Димитър Станев, представители на духовенството, почетни граждани, ръководители на институции, фирми и училища, кметове и кметски наместници от общината.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0NxKwFEVBJt65LnQsoHfvy4D4EvWnaMGwyYiBurcDx9TGL2fpS9Sk28SCREGgQ2RNl&id=100063464176203&__cft__[0]=AZUgS0PcpzTKZ3TRLYlEgAqG_xmWvAE6IazP9iE-xXtOobI9dMfRHj90FesXBBkyfSmklqwUWqha0cpFrxoaBxc2kAjC6YzbaAEmysAzJgB608DgvRabjynQ7LKryIZIpfdhgG83zeGLjDtxHwtY7_PmigbjuXkY3Irbzh2Lrn87kwZ3uYjwQYGVyTLCmb4sAy4&__tn__=%2CO%2CP-R

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе