Среща за водата на Омуртаг в общината

На 19 юли 2024 г. в сградата на Община Омуртаг се проведе работна среща между представители на общината и гражданското обединение “Вода за Омуртаг”. На срещата присъстваха ВИД кмет Юнал Османов, заместник-кметът Джунейт Йонузов, секретарят на общината Емрах Шюкриев и председателят на Общинския съвет, инж. Бахтишен Ахмедова. Основната тема на срещата беше разрешаването на главния проблем на Омуртаг – водоснабдяването, и намирането на общи решения.

На срещата също присъстваха инж. Явор Миланов – управител на ,,ВиК” ООД Търговище, Красимир Неделчев – главният инженер на ,,ВиК”Търговище и Танер Исмаилов – управител на ,,ВиК” клон Омуртаг.

“Вода за Омуртаг” са гражданско обединение, което се бори за решаването на проблема с водоснабдяването в Омуртаг, като предприема всички възможни мерки за подобряване на ситуацията.
По време на срещата представителите на “Вода за Омуртаг” имаха въпроси към присъстващите относно конкретни действия и планове за решаване на проблема с водоснабдяването. Те изразиха своите притеснения и очаквания за бързи и ефективни мерки от страна на местната власт и водоснабдителните дружества.

Заместник-кметът Джунейт Йонузов подчерта, че водоснабдяването на Омуртаг е основен приоритет за общината.

Също така г-жа Ахмедова обеща прозрачност на целия процес и заяви: “Щом сме тук, обещаваме да действаме!”.

Срещата завърши с договореност за продължаващо сътрудничество и обмен на информация между Община Омуртаг, ВиК дружествата и “Вода за Омуртаг” с цел постигане на по-добро водоснабдяване и повишаване на качеството на услугите за гражданите.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе