Среща с Министъра на регионалното развитие по случай проблема с водата в Омуртаг

Областният управител на област Търговище Гюрсел Хасанов проведе работна среща с министъра на регионалното развитие Виолета Коритарова – Касабова. Темата на работното посещение бе водоснабдяването на гр.Омуртаг, а в срещата взеха участие още народният представител Неждет Шабан, зам.кметът на Община Омуртаг Джунейт Йонузов, гл.инженер на Община Омуртаг инж.Елсен Мехмедов и Ана Петрова, гл.секретар в Асоциация по ВиК – Търговище.

По време на срещата бяха обсъдени актуалната обстановка по проблема с водоснабдяването на Омуртаг и какво е направено до момента. Към днешната дата се извършват дейности предписани на Община Омуртаг от ДНСК, а водоподаването идва само от язовир Ястребино.

По време на срещата в Министерството на регионалното развитие бяха набелязани поетапни мерки, с които да бъде разрешен водния проблем в Омуртаг.

„Срещата ни в МРРБ бе изключително ползотворна. Бих искал да благодаря на министъра за съдействието и оказаната подкрепа. Ще направим всичко възможно да разрешим този проблем“, заяви областният управител на област Търговище Гюрсел Хасанов.

Областният управител на област Търговище Гюрсел Хасанов проведе работна среща с министъра на регионалното развитие…

Posted by Областна администрация – Търговище on Wednesday, July 24, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе