Ще санират две сгради в Омуртаг по програма

Община Омуртаг стартира процедура по възлагане на обществена поръчка за извършване на услуги, съгласно чл. 3, ал. 1, т. 3 от Закона за обществените поръчки (ЗОП).

Предмет на поръчката е „Изготвяне на инвестиционен проект и осъществяване на авторски надзор за устойчиво енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради на територията на гр. Омуртаг“ по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап I“ на Плана за възстановяване и устойчивост на Република България.

Процедурата включва две обособени позиции:

  • Обособена позиция №1: Проектиране и осъществяване на авторски надзор за устойчиво енергийно обновяване на многофамилна жилищна сграда с адрес: гр. Омуртаг, ул. “Цар Освободител” № 4.
  • Обособена позиция №2: Проектиране и осъществяване на авторски надзор за устойчиво енергийно обновяване на многофамилна жилищна сграда с адрес: гр. Омуртаг, ул. “Църковна” № 3.

Участниците могат да подават оферти за една, няколко или всички обособени позиции. Процедурата ще се извърши чрез събиране на оферти с обява. Прогнозната стойност на поръчката (без ДДС) е 63 228,91 лв., а крайният срок за подаване на заявления или оферти е до 05.08.2024 г.

Проектите са част от Националния план за възстановяване и устойчивост BG-RRP-4.023 и включват следното:

  • Проект за ул. “Цар Освободител” № 4: Общата стойност е 1 137 850,09 лв. с ДДС. Целта е да се приложат мерки за енергийно обновяване на сградата, което ще подобри енергийните й характеристики, ще оптимизира разходите за отопление и ще създаде по-добри условия за живот.
  • Проект за ул. “Църковна” № 3: Общата стойност е 1 215 039,02 лв. с ДДС. Целта е също да се приложат мерки за енергийна ефективност, което ще доведе до подобряване на енергийните характеристики, намаляване на разходите за отопление и повишаване на качеството на живот в сградата.

Реализацията на проектите ще допринесе за подобряване на облика на града, намаляване на емисиите на парникови газове и удължаване на жизнения цикъл на сградите. Проектите са напълно съобразени с целите на процедурата и ще създадат по-благоприятна жизнена среда за жителите на Омуртаг.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе