Три пожара със значителни материални щети горяха в областта

На три сигнала за пожари с причинени от тях материални щети са реагирали за периода екипи на РСПБЗН-Омуртаг.

На 8.08.2024 г. около 22 ч е възникнал пожар в къща в с. Горно Козарево, община Омуртаг – собственост на 67-годишен мъж. В резултат е унищожена около 75 кв. м покривна конструкция. Причините за възникване на инцидента са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

На същия ден в 11,30 ч в РСПНЗН-Омуртаг е получен сигнал за възникнал пожар в покрива на сайвант на имот в с. Долна Хубавка, община Омуртаг. Незабавно към мястото са били насочени два екипа на службата с два противопожарни автомобила. В резултат на инцидента са унищожени около 90 кв м покривна конструкция, 250 бали фураж, дърва за огрев. Намесата на огнеборците е предотвратила разрастването на огъня в посока на две съседни сгради. Предполагаемата причина за възникване на пожара е късо съединение.

На 11.08.2024 г. в 22,49 ч в същата служба е получен сигнал за пожар в стая от необитаема къща в с. Зелена Морава, община Омуртаг. В резултат огънят е унищожил около 170 кв. м покривна конструкция, 27 птици, домакинско имущество, дърва за огрев. Спасена от огъня е намираща се в близост сграда. По първоначална информация пожарът(по думи на собственика на имота) е възникнал от късо съединение в хладилник.

На сигнал за пожар в газова бутилка в кухненска стая на имот в гр. Търговище е реагирал екип на РСПБЗН-Търговище. Благодарение на бързата реакция на пожарникарите не е допуснато разрастване на пожара, сградата е спасена от огъня. Няма пострадали хора.

За периода екипи на РСПНЗН-Попово и РСПБЗН-Омуртаг са погасили без преки загуби пожари, възникнали в сухи треви поради небрежност при боравене с открит огън – в двор на къща в квартал „Невски“ на гр. Попово(спасени от огъня са две сгради) и в центъра на с. Веренци, община Омуртаг.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе