24 проверки извършиха от РЗИ в Търговищко за изминалата седмица

Инспекторите  на РЗИ – Търговище от 19.08 до 25.08.2024 година извършиха общо 24 проверки: 13 текущи, 4 по ЗУО, 7 по ежеседмичен мониторинг на ОВП.

За периода 19.08.2024г. – 25.08.2024г. са регистрирани 14 остри респираторни заболявания и 22 остри заразни заболявания. През отчетния период не е извършена имунизация за коклюш на бременни жени.

Държавен здравен контрол на обекти, дейности и стоки с обществено предназначение:

По систематичен контрол са извършени общо 81 броя проверки на обекти с обществено предназначение и на продукти и стоки със значение за здравето на човека в т. число и в заведения за хранене и развлечения и хранителни магазини на територията на област Търговище. От тях 36 проверки са по текущ контрол, 14 са проверките по чл.56, 22 проверки са по чл.54 и чл.55 и 9 са по чл.54 а, чл.56 а от Закона за здравето, които касаят забраната за пряка реклама на спиртни напитки, продажбата на алкохол на лица под 18 годишна възраст и продажбата и употребата на „райски газ“ (диазотен оксид).

По време на осъществявания контрол е направено 1 предписание до ръководител експлоатационен район „В и К“- Попово за изясняване на причините за подаване на вода с влошени микробиологични показатели в с. Звезда, общ. Попово.

Лабораторен контрол:      

По Държавен здравен контрол и искане на физически и юридически лица са направени изследвания на:

  • 11 броя води за питейно – битови цели и 2 броя води по искане на физически и юридически лица;
  • 2 броя дезинфекционни разтвори по държавен здравен контрол;
  • 4 броя смивове от работни /контактни повърхности по искане на физически и юридически лица.

Медицински дейности:

  1. Проверки в аптеки – 5 бр.
  2. Проверки в ЛЗБП – 2 бр.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе