Спасиха широколистна гора край село Пъдарино от изгаряне, други сухи треви и отпадъци горяха в областта

За периода екипи на районните служби „ПБЗН“ са се отзовали на няколко сигнала за пожари, възникнали в резултат на човешка небрежност при боравене с открит огън.

Широколистна гора и сливова градина са били спасени от огъня в резултат на бърза намеса на служители на РСПБЗН-Омуртаг, след като е бил получен сигнал за пожар в сухи треви в землището на с. Пъдарино, община Омуртаг. Огънят е обхванал около 40 000 кв м площ. Работили са два екипа на службата с два противопожарни автомобила. Пожарът е възникнал в община Котел и впоследствие е навлязъл и в землището на Пъдарино. Екипи на  РСПБЗН-Омуртаг и на ДГС „Тича“ са осъществили дежурство на място през цялата нощ, за да бъде предотвратено евентуално подновяване на пожара вследствие вятъра.

Екипи на РСПБЗН-Търговище са погасили пожар в сухи треви и отпадъци в дворно място в с. Голямо Ново, община Търговище; в сухи треви на ул. „Епископ Софроний“ в гр. Търговище; и в сухи треви и храсти в стопанския двор на с. Глогинка(спасена от огъня е намираща се в близост сграда).

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе