Двама са в болница след челен сблъсък в Поповско

Водач и пътник в лек автомобил са пострадали при пътен инцидент в община Попово, съобщават от полицията.

На 29.08.2024 г. около 13,50 ч на ул. „9 септември“ в с. Зараево, община Попово, правоспособен 18-годишен водач от гр. Попово, управляавйки собствения си лек автомобил „Ситроен Ц5“ с варненска регистрация в посока от с. Садина към с. Зараево, на хоризонтална дясна крива е навлязъл в лентата за насрещно движение. Там управляваният от него автомобил се е блъснал в правомерно движещ се лек автомобил „ВАЗ 21 214“ с търговищка регистрация – общинска собственост, управляван от 49-годишен правоспособен водач от гр. Попово.

В резултат на пътно-транспортното произшествие водачът на лекия автомобил „ВАЗ“ е получил фрактура на подбедрица, а пътувала на предна дясна седалка в съшия автомобил 37-годишна жена от гр. Попово е с фрактура на лакет. Двамата са настанени за лечение в МБАЛ-Търговище без опасност за живота им.

На водачите на двата автомобила са взети проби по наддлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, за евентуална употреба на алкохол. Пробите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе