Хванаха 21-годишен да кара след употреба на метамфетамин, намериха още дрога в автомобила му

Млад мъж е задържан с полицейска мярка за управление на МПС под въздействието на наркотично вещество и за притежание на друг вид наркотично вещество. Това информират от полицията.

На 30.08.2024 г. около 13,10 ч в промишлената зона на гр. Търговище е извършена полицейска проверка на лек автомобил „БМВ“ с търговищка регистрация, управляван от 21-годишен правоспособен водач от същия град. По надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drager Drug Test 5000” e установено, че водачът е управлявал автомобила след употреба на наркотичното вещество метамфетамин. Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване.

При последваща проверка  на лекия автомобил е установено и държане  на суха зелена превиста маса, която при направен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество синтетичен канабиноид.

Веществата са иззети по надлежния ред. Мъжът е задържан в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.  По случая е започнато бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 3 и  по чл. 354а, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе