Подобряване на материалната база и автопарка за разнос на храна на Домашен социален патронаж в община Попово

Община Попово сключи договор за съвместна дейност с Фонд „Социална закрила“ за закупуване на оборудване и обзавеждане на материалната база на Домашен социален патронаж по целева програма: „Подобряване на материалната база и автопарка за разнос на храна на домашен социален патронаж“. Общият бюджет на проекта е на стойност 38 971,72 лв. с ДДС, от които: 34 684,83 лв. с ДДС – предоставени чрез финансиране от Фонд „Социална закрила“, и 4 286,89 лв. с ДДС – съответно осигурени от Община Попово. Срокът за изпълнение на дейностите според подписания договор е до 09.12.2024 г., като реализирането им цели да допринесе значително за подпомагането на социалната дейност в община Попово.

Основната цел е да бъде подпомогната и надградена предоставяната към настоящия момент социална услуга „Домашен социален патронаж“, която предоставя и „Топъл обяд“ на лица на територията на община Попово, които не са в състояние сами или с помощта на свои близки да си осигуряват такава от 34 от населените места на общината, така и до обособен пункт на територията на гр. Попово.

Чрез закупените нови съвременни енергоспестяващи електроуреди и друго подходящо оборудване за приготвяне на храна и обзавеждане на материалната база на „Домашен социален патронаж“, ще допринесат ефективна, модернизирана и оптимизирана работна среда в обществената кухня, с което да се повиши мотивацията на работещите в обекта, да се подобри социалната среда. Новите съвременни енергоспестяващи електроуреди ще намалят разходът на електроенергия и съответно себестойността за приготвянето на топлата храна. Приготвянето на топлия обяд за по-кратко време ще даде възможност по-бързо същият да достигне до потребителите на социалната услуга във всички отдалечени населени места на територията на община Попово, което съответства както на целта на Програма „Подобряване на материалната база и автопарка за разнос на храна на Домашен социален патронаж“, така и на Плана за интегрирано развитие на община Попово (2021-2027 г.). Топъл обяд за най-нуждаещите се лица ще продължи да се предоставя целогодишно, в отговор на установени трайни и/или неотложни нужди.

Проект: „Подобряване на материалната база и автопарка за разнос на храна на Домашен социален патронаж в община Попово,…

Posted by Местен Вестник on Friday, September 13, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе