Трима водачи задържани за шофиране под въздействието на наркотици в Търговище и Омуртаг през уикенда

За времето от 8,30 ч нa 13.09.2024 г. до 8,30 ч на 16.09.2024 г. контролните органи на територията на областта са установили трима водачи, управлявали МПС под въздействието на наркотично вещество. На 13.09.2024 г. около 18,15 ч на второкласен път в близост до гр. Търговище е извършена проверка на товарен автомобил Ситроен“ с френска регистрация, управляван от 38-годишен правоспособен водач от гр. Търговище. В хода на проверката е установено по надлежния ред – със специализирано техническо средство “Drager Drug Test 5000”, че той е управлявлявал моторното превозно средство след употреба на наркотичното вещество метамфетамин. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. При проверка на пътуващ в същия автомобил друг 38-годишен мъж от с. Давидово, община Търговище, е установено,че той държи у себе си 9 грама вещество, което при направен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество метамфетамин. Веществото е иззето по надлежния ред.

Водачът и пътуващият в автомобила са задържани в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т.1 от Закона за МВР.

На същия ден около 13,10 ч на ул. „29 януари“ в гр. Търговище е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф“ – собственост и управляван от 30-годишен правоспособен водач от гр. Търговище. Пo надлежния ред – със специализитрано техническо средство “Drager Drug Test 2000” e установено, че водачът е управлявал автомобила след употреба на наркотичното вещество канабис. Съшият е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

На същия ден около 12,42 ч на ул. „Стара планина“ в гр. Омуртаг е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Фиат Леон“ с великотърновска регистрация, управляван от 26-годишен правоспосоебн водач от с. Пъдарино, община Омуртаг. По надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drager Drug Test 5000” е установено, че същият е управлявал автомобила след употреба на наркотичните вещества амфетамин и метамфетамин. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ- Омуртаг на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

По случаите са започнати бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс, а в първия случай – и по чл. 354а от Наказателния кодекс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе