Дистрикт гуверньорът на Ротари Маргарита Богданова посети клуба в Търговище и обсъди бъдещи проекти и предизвикателства

Дистрикт гуверньорът на Ротари за 2024/2025 г. Маргарита Богданова и нейният асистент Росица Михайлова бяха на официално посещение на клуба в Търговище. Те присъстваха на редовната им сбирка този четвъртък, на която бяха обсъдени предизвикателствата с членството в клуба и неговата успешна работа.

Г-жа Богданова беше запозната с основните проекти, осъществени от местните ротарианци: подпомагане на археологическите проучвания на „Мисионис“, възстановяването на „Момина чешма“ и др. Тя пожела успешна реализация на новия мащабен проект на клуба за изграждане на паметник на Левски в Търговище.

От своя страна дистрикт гуверньорът представи някой от зоналните и национални проекти, към които трябва да се привлече по-широко обществено и медийно внимание. Те касаят проблемите с екологията, затлъстяването при децата и др. Призова за повече инициативи в тази посока от клубовете в страната.

Ротарианците приеха с охота идеята за зонални срещи между съседни клубове, при които живото общуване дава възможност за размяна на различни идеи и обсъждане на съвместни начинания. През ноември Ротари клуб Търговище ще участва на такава среща в Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе