Особености при регистриране единен европейски патент

Може да ви изглежда сложно и изискващо доста време и усилия регистрирането на единен европейски патент, но всъщност нещата могат да бъдат изключително експедитивни стига да се доверите на опитни консултанти. Съществена е ролята им по отношение на това да постигнете целите си. Патентоването на изобретение е материя, която преди всичко изисква познания, а такива едва ли имат изобретателите, които създават иновативни и промишлено приложими новости. Затова е приоритетно да сте наясно с ползите от възлагането на представителство и изпълнение на патентоването чрез единната европейска система за регистриране.

В кои страни е валиден единния европейски патент?

Съвременните технологии улесняват административни и бюрократични действия, с които следва да се справят онези от вас, които имат интерес към това да се осигури регистриране на интелектуална собственост с по-широк обхват на приложение. Статистиката показва, че расте процента на интересуващите се от това да използват консултанти. Главните аргументи се дължат преди всичко на:

  • Предоставяне на конкретни насоки и съвети що се отнася именно до изясняването на всички условия, които са свързани с извършването на регистрацията;
  • Предоставяне на набор от документи, които се изискват за попълване що се отнася именно до организирането на представителството като цялостна услуга, от която можете да се възползвате;
  • Благоприятни условия за защита на труда ви от кражба или неправомерно използване;
  • Осигуряване на процесуална защита;
  • Подготовка и предоставяне на пакета от документи, които доказват, че изобретението е допустимо за регистриране.

Не е тайна, че процедурата е тромава и се налага преди всичко до потърсите такова решение, което е наистина ефективно, удобно и предоставящо ви отлични условия за извършване на всички онези мероприятия, които са свързани с извличането на дивиденти. Именно регистрацията ви дава такива права за управление на патента, които носят отлични финансови облаги. Вижте още тук.

Валидност и териториален обхват

Без значение дали става въпрос за Европейски патент или такъв, който ще бъде регистриран само в една страна то неговата валидно не може да бъде със срок по-дълъг от 20 години. Съобразно спецификата на изобретението и доказаната иновативност или промишлена приложимост е приоритетно да сте наясно за какъв максимален срок можете да регистрирате интелектуалната собственост.

При някои патенти като тези за лекарства например се дава възможност за удължаването на срока, но обикновено се конкретизира именно този от 20 години. На практика след изтичането на патента се дава възможност на всеки, който има интерес да го използва в своя бизнес без да дължи на изобретателя някакво възнаграждение.

Предимствата на единния европейски патент е в това, че реално можете да разчитате на:

  • Мащабен териториален обхват;
  • Включват се и страни извън ЕС, които имат подписана конвенцията за интелектуална собственост;
  • Валиден е патента дори в държави, които тепърва ще бъдат приети в Еврозоната;
  • Можете да управлявате интелектуалната собственост по начин, който е финансово изгоден за вас.

Има смисъл от това да се възползвате от услугата регистриране в единната патентна европейска система, защото по този начин се предоставя закрила с доста широк териториален обхват. Освен това са значителни и финансовите привилегии, които ще извлечете при предоставяне правото на ползване на изобретението, посочват и от тук.

Как да изберете компетентни консултанти?

Преди всичко е необходимо наетите от вас консултанти за регистриране на единен европейски патент да имат нужния опит и да са детайлно запознати с всички онези обстоятелства, които са свързани с осигуряването на компетентно, професионално обслужване. Гарантирано перспективни са такъв тип услуги, тъй като на практика ви спестяват:

  • Време;
  • Разходи;
  • Риск от отхвърляне на заявката за регистрация;
  • Коректно попълване на всички документи, които следва да се представят в единната европейска система;
  • Изготвяне на доказателствена експертиза, при която се установява до колко изобретението отговаря на изискванията за регистрация;
  • Представяне на детайлен реферат, в който са описани и приложени чертежи, чернови и други доказателства, които са част от създаването на изобретението.

Не е лесно да се справите сами, въпреки достъпността до единната европейска система. Именно компетентността и опита в сферата с в състояние да ви предоставят качествени услуги. За да валидирате и управлявате патента съобразно личните ви финансови приоритети и потребности е необходимо да се вземат под внимание редица обстоятелства и качества, които екипа от консултанти притежава.

У нас има водещи консултанти, които работят в сферата на интелектуалната собственост и гарантират професионално обслужване. Възползвайте се от тях и заложете на тази, който ви вдъхва най-голямо доверие.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе