Творческа среща с Ахмет Емин Атасой в Регионална библиотека „Петър Стъпов“ събра почитатели от различни етнически и социални групи

Трогателна и ползотворна творческа среща и в Регионална библиотека „Петър Стъпов “ град Търговище на 08.10.2024г. /вторник/ от 17.30ч. с известният творец – писател, преводач и поет – Ахмет Емин Атасой, на когото организирано присъстваха самодейците и членове на народно читалище „Иван Вазов 1908“ село Здравец от различни етнически и социални групи.

Роден и живеещ в село Крепча, Община Опака, Област Търговище, живеещ и в град Бурса – Турция, автор на повече от 30 стихосбирки – 10, от които са на български. Носител е на много награди и отличия. Неговото творчество е изпълнено с вътрешна духовна хармония, чиста съвест, удивителна доброта и човечност. На срещата присъстваха много наши съграждани – журналисти, писатели и други. Не се отзоваха на поканата представители на Община град Търговище и Област Търговище.

Срещата бе организирана от семейство Черкезови и ръководството на библиотеката, а участие взеха писателката Неда Антонова, писателят Георги Иванов и др. колеги и познати на юбилярят. Събитието бе ръководено от опитният журналист г-н Радослав Черкезов. В продължение на повече от час присъстващите се насладиха на сладкодумието на автора, който разказа завладяващи лични спомени и истории, вдъхновили творчеството му. Имаше време, отделено на емоционална и откровена дискусия с публиката, а след това всички бяхме поздравени с прочит на авторски стихотворения от последната стихосбирка на г-н Атасой, със заглавие „Самооткровение“, издадена през 2024г.

Срещата завърши с разговор за бъдещите му планове и проекти, които се очакват с нетърпение.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе