Проведе се втора работна среща за подготовка на парламентарните избори на 27 октомври в Търговище

В Пресцентъра на Областна администрация бе проведена втората работна среща с представители на институциите, относно координацията и дейностите по организиране и провеждане на предстоящите парламентарни избори на 27 октомври. В срещата взеха участие областният управител на област Търговище Гюрсел Хасанов, заместник областният Гергана Цонева, гл.секретар на Областна администрация Тодорка Танева, председателят на Районна избирателна комисия, директорът на ОД на МВР Търговище, Регионална дирекция „Пожарна безопасност“ и др.

Обсъдени бяха конкретните ангажименти на институциите и тяхната готовност за обезпечаване и участие в изборния процес, охраната на изборните материали, предаването им на общинските администрации, както и координацията в самия изборен ден.

„Областна администрация – Търговище осъществява всекидневно организационно – техническо съдействие във връзка с предстоящите избори. Екипът ни има опит и утвърден организационно – технически план, който се спазва за провеждането на изборите за народни представители на 27 октомври 2024“, заяви областният управител на област Търговище Гюрсел Хасанов.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе